Stari rock hitovi Jurice Pađena & Aerodroma će rasplesati Sarajevo, Mostar i Tuzlu

May 12, 2015

Music Related To: Neno Belan

Pađen je jedan od osnivača Parnog Valjka, višegodišnji član kultne Azre i Grupe 220, osnovao i pjevao u Pađen Bandu, 4Asa i Aerodromu s kojim i danas nastupa u klubovima i na festivalima po cijeloj regiji.

Četrdeset godina aktivnog rada na sceni Jurica Pađen je proslavio izdavanjem instrumental albuma "All Stars" nagrađenim sa diskografskom nagradom Porin za najbolji instrumentalni album godine. Album krasi vrlo zanimljiv popis gostiju: Branimir Johnny Štulić, Husein Hasanefendić - Hus, Massimo, Neno Belan, Nikša Bratoš, Vedran Božić i Zele Lipovača.

Jurica i Aerodrom u današnjoj postavi sviraju sve najveće hitove Aerodroma i bendova u kojima je Pađen svirao tokom svoje bogate karijere i ostavio neizbrisiv trag na domaćoj muzičkoj sceni.

"Stavi pravu stvar", "Fratello", "24 sata", "Digni me visoko", "Obična ljubavna pjesma", "Što si u kavu stavila", "Otkazani let", "Usne vrele višnje", "A šta da radim"... samo su neki od hitova koji će vas natjerati na ples na koncertima u Mostaru, Sarajevu i Tuzli i podsjetiti na dobra stara vremena domaćeg rocka!

Jurica Pađen & Aerodrom će 21. maja u 21 sat nastupiti u klubu Palma u Tuzli, 22. maja u 21 sat u klubu Cinemay Sloga, te 23. maja u 21 sat u OKC Abrašević Mostar.

Učitavam...
Instant Queue
00:00
00:00