Nova pojačanja za jedno od najjačih programskih izdanja Exit Avanture

July 7, 2015

Music Related To: Beograd

Na tvrđavi za 15. rođendan Exita i slavljeničko, jubilarno izdanje, apsolutno obavezni su rifovi i stihovi legendi beogradske i novosadske scene, kultnih grupa Partibrejkers i Love Hunters, predvođenih frontmenima Zoranom Kostićem Canetom i Milanom Muminom.

X-Bass program dobio je prvoklasna pojačanja u vidu bass dueta The Upbeats, po mnogima pravih "rock zvijezda drum'n'bass" žanra. Na glavnoj bini nastupit će i autentična hip-hop DJ zvijezda Vadim, poznatim po izvrsnim vještinama i žanrovskim fuzijama. Prave zvijezde ovogodišnji Future Shock bine bit će riječki indie heroji Jonathan. Finalisti Nikola Marjanović i Jelena Đurić, predvođeni pobjednikom regionalnog X Factora Amelom Ćurićem, nastupit će u nedjelju, 12. jula na Fusion bini. Program Positive Vibration Reggae bina zaokružili su još JStar, Skadam i čuveni beogradski DJ Rahmanee.

Na Sea Dance festival i Jaz, zvanično najljepšu evropsku plažu, stiže DJ postava sjajnog londonskog dupstep sastava Modestep, koji je nedavno, nakon duže pauze, objavio i novi album "London road". Njihov nastup na glavnoj festivalskoj bini zakazan je za 15. juli, a iste večeri publika će imati priliku da čuje i Hornsman Coyote i sastav Soulcraft.

Beogradski sastav Zemlja Gruva, zagrijat će publiku pred nastup muzičke dive Roisin Murphy 17. jula, a 18. jula spektakularnu završnicu festivala priredit će grupa Van Gogh, kao i fantastčni glasovi hora Viva Vox. Dance Paradise bina ugostit će 15. jula britansku DJ zvijezdu Durante, a publiku će se svojim setom predstaviti i odlični dubrovački DJ i producent Haris. Pravi spektakl se očekuje u subotu, 18. jula kada će DJ pult preuzeti tim svjetske atrakcije Cirque Du Soul, putujuće družine koja će uz nastup ispunjen performansima nastupati do ranih jutarnjih sati.

Da publika Exit Avanture i ove godine bude na centralnom mjestu, uz najljepše lokacije, tvrđavu i plažu, pobrinut će se i jedno od najjačih programskih izdanja u historiji. Tokom četiri dana i noći na Exitu i isto toliko na Sea Dance festivalu, nastupit će Mötorhead, The Prodigy, Manu Chao, Rudimental, Faithless, Roisin Murphy, Hardwell, Emeli Sandé, Sigma, John Newman, Capital Cities, Clean Bandit, Tom Odell, Martin Garrix, Gramatik, Leftfield, Tale of Us, Adam Beyer, Chris Liebing, Eagles of Death Metal, Fear Factory, Wilkinson, Zomboy, Roni Size Reprazent, Bondax, Napalm Death, Dubioza kolektiv, Octave One, Soul Clap, Hladno pivo, Artan Lili, Zoster i brojni drugi za ukupno više od 1.000 umjetnika na 30 festivalskih bina od Petrovaradina do Jaza!

Pogledajte spot za miks najvećih hitova Exit Avanture:

Učitavam...

Sve informacija o kartama, kad je u pitanju područje BiH, možete pronaći ovdje.
Instant Queue
00:00
00:00