Frenkie i Marčelo 24. jula u Srebrenici zajedno protiv podjela, mržnje i fašizma

June 19, 2015

Music Related To: Frenkie

Zajednički nastup Frenkija i Marčela, na 20 godina obilježavanja genocida u Srebrenici nosi i svoju snažnu simboličku poruku.

"Poznato je kakve stavove mi zastupamo u našoj muzici. Ovim koncertom simbolično šaljemo poruku da smo protiv podjela, mržnje i fašizma. Marčelo i ja smo dugogodišnji prijatelji i mislim da smo kroz ovih deset godina aktivnog rada uspjeli bar malo da pomaknemo granice. Imam veliko poštovanje prema Marčelu i drago mi je što ćemo po treći put zajedno nastupiti pred Srebreničanima", poručio je Frenkie u razgovoru za Klix.ba i pozvao sve ljude iz Srebrenice, BiH i sa čitavog Balkana da im se pridruže 24. jula.

Uz Frenkija i Marčela, nastupit će i sarajevski reper Kontra i DJ Soul.

Momci će u Srebrenici nastupiti u sklopi 10. po redu Međunarodnog kampa za mlade "Franco Bettoli - Srebrenica, Put ka novoj Evropi"- Srebrenica Wave 2015.

Radni kamp za mlade u Srebrenici će i ove godine okupiti brojne učesnike i učesnice iz zemalja regije i Evrope.

Polaznici kampa, kao i prethodnih godina, učestvuju u brojnim humanitarnim aktivnostima, a neke od njih su koje su mladi pomogli i na kojima rade su izgradnja stambenog objekta za povratničku porodicu u selu Osmače, izgradnja mosta na lokalnom putu prema selu Stožersko, izgradnja ''Evropskog centra za civilni servis - Franco Bettoli'' u Potočarima, čišćenje Memorijalnog centra, distribucija namještaja, posuđa, odjeće i obuće za socijalno ugroženo stanovništvo i drugim vidovima pomoći, te kulturne i sportske aktivnosti radi poboljšanja uvjeta života stanovništva u Srebrenici.
Instant Queue
00:00
00:00