Armin Muzaferija promovira novi album "Na srcu potpisan"

May 19, 2015

Music Related To: Armin Muzaferija

Prve reakcije na Arminove pjesme su i više nego odlične, a sudeći prema novom albumu, najbolje od Armina tek dolazi.

Tokom četiri godine rada, Armin se nije odlučio za dokumentiranje svog stvaralaštva dok nije postao siguran da ima saradnike koji u potpunosti mogu ispuniti njegove muzičke želje. Izvedbe uvrštene na ovaj CD to potvrđuju.

"Novi album je plod četveregodišnjeg rada, života, prijateljstva i ljubavi. Pokušali smo napraviti nešto novo, ali je ipak to stari Armin, ali malo ozbiljniji, zreliji i stariji. Sve se to odrazilo na pjesme koje su nastale onako spontano iz srca, a u tome su pomogli prije svega moji prijatelji iz svih krajeva svijeta, ali pečat su dali Mahir Sarihodžić, Antonija Šola, Lejla A.Terović, Mensura Bajraktarević, Alen Lemešević…", kaže Muzaferija.

Osim promocije albuma, večeras će u Domu OS BiH biti predstavljen i spot za pjesmu "Teško vrijeme", urađen u Hayat produkciji.

Armin je svoju karijeru osim u Bih i regionu, proširio i na tursko tržište, gdje su njegove pjesme uspješno promovirane, a tamošnja publika ga izuzetno cijeni i voli. Tako će se na albumu "Na srcu potpisan“ naći i turska verzija pjesme "Teško vrijeme" (Zor zamanlar).

Mnogo je simbolike u naslovu albuma "Na srcu potpisan“. Uz slušanje albuma, poruka je, ko vam je usitinu na srcu potpisan? Je li to neko ili nešto? I da li vas to čini sretnim? Ne vežimo se za prolazno i ne potpisujmo na srce nešto prolazno...
Instant Queue
00:00
00:00