Žestok nastup Leta 3 i Ramba Amadeusa u Domu mladih

August 23, 2013

Music Related To: Rambo Amadeus

Pjevač Leta 3 rekao je kako bend dugo nije svirao u Sarajevu i da im je drago što se ponovo mogu družiti sa sarajevskom publikom. Obećali su iskren, pošten i zabavan nastup, što su i ispunili u svom neobičnom i prilično provokativnom stilu. Publika je, pored hitova kao što su "Dijete u vremenu" i "Profesor Jakov", mogla čuti i pjesme sa njihovog posljednjeg albuma. Zbog svojih provokativnih nastupa, Let 3 je, po mnogima, jedan od najboljih live bendova na prostoru bivše Jugoslavije.

Bend je osnovan je 1987. godine u Rijeci, a njihov zaštitni znak su im dugi brkovi, provokativni nastupi i kostimografija, kao i javni ispadi. Osnovu benda čine basista Damir Martinović Mrle i pjevač Zoran Prodanović Prlja.

Iste večeri nastupio je i Rambo Amadeus, crnogorski muzičar i jedna od kultnih ličnosti sa prostora Balkana. Rambo je, sa pratećim bendom, odsvirao neke od svojih najvećih hitova kao što su "FAP mašina", "Žene", "Vanzemaljac", "Pilot babo", a između kojih je publiku zabavljao svojim duhovitim opaskama.

Učitavam...


Nakon Leta 3 i Ramba Amadeusa, u okviru 9. Sarajevo Music Stagea nastupit će legendarni zagrebački bend Prljavo kazalište i Polaroid Trip.
Instant Queue
00:00
00:00